2020/06/17 Szerda

Órarend

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

Nyári órarendünk 2020.07.13-tól érvényes visszavonásig.

 

Edzések/foglalkozások
  Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

8:00 - 9:00

    Stretching (nyújtás)    

16:00 - 17:00

  Vegyes gyerek mászóedzés   Vegyes gyerek mászóedzés  

16:45 - 17:45

14 év alatti mászóedzés       14 év alatti mászóedzés

18:00-19:00

    Mászás alapjai    

18:15 - 19:15

  IFI kombinált edzés   IFI kombinált edzés  

19:00-20:00

    Stretching (nyújtás)    

19:15 - 20:15

Felnőtt mászóedzés       Felnőtt mászóedzés

19:30 - 20:30

  Felnőtt mászóedzés   Felnőtt mászóedzés  


Mászótermünkben felnőttek és gyermekek számára egyaránt tartunk csoportos és egyéni mászó foglalkozásokat, valamint olyan csoportos edzéseket, amelyek a hétköznapi emberek számára is rendkívül hasznosak  lehetnek.

Gyermek mászóedzések

Gyerekek számára a függőleges mozgás teljesen természetesnek tűnik. Ösztönösen egyensúlyoznak a falakon, fára másznak, csimpaszkodnak a korláton. Mi az elsődleges reakció: a tiltás, mert hogy veszélyes. De miért kellene tiltani? A vezetés is veszélyes a felnőttek számára, de nem tiltott, hanem tanított. Tehát tanítsa meg gyermekeit a biztonságos mászásra. Hol van erre lehetőség? Nálunk, gyermekfoglalkozásainkon!

Elsődleges cél a készségek és a képességek fejlesztése. Játékos feladatokon keresztül ismertetjük meg a gyermekekkel a falmászás alapjait. 6 éves kortól egészen 12 éves korig indítunk csoportos foglalkozásokat, 13-18 éves kor között pedig Ifi csapatunkba lehet becsatlakozni. A gyermek csoportok jelenleg vegyes rendszerben történnek, nincs szükség előzetes bejelentkezésre.
Nem elsődleges célunk versenymászók képzése. A tehetséges gyermekek részére lehetőséget kínálunk rá, de a fő szempont a mászás számos pozitív hatásának érvényesülésének elérése. Koncentráció, állóképesség, koordináció fejlesztés, visszamaradt reflexek legátlása, önbizalom, önbecsülés, együttműködés, félelem legyőzése. Az azonnali sikerélmény megtapasztalása mindezeket pozitívan erősíti. Gyermekedzéseken a boulder mászás elsajátítás az elsődleges és a játékos feladatok is itt zajlanak. 

14 év alatti mászóedzések

Elsődleges cél a készségek és a képességek fejlesztése. Játékos feladatokon keresztül ismertetjük meg a gyermekekkel a falmászás alapjait. A foglalkozás jelenleg vegyes csoportban zajlik. Nincs szükség előzetes bejelentkezésre. 

Ifi kombinált edzés

A csoportba 13 évet betöltött, de 18 életévet még be nem töltött fiatalok részére indítjuk. Előzetes mászótapasztalat szükséges a csoportba való becsatlakozáshoz. Ifi csoportba bejelentkezés szükséges, mert a csoport létszáma limitált, az edzésekre év közben is van lehetőség becsatlakozni.

- Ifi kombinált edzésre időpont foglalás: https://signup.com/client/invitation2/secure/84677886020/false#/invitation

Felnőtt mászóedzések 

Felnőtt foglalkozásokat jelenleg vegyes csoportokban (kezdők, haladók) tartunk. Az edzéseken nagy hangsúlyban vannak jelen erő-állóképességi gyakorlatok a mászótechnika elsajátítása mellett. Az erőnléti rész célja az állóképesség és erőnlét növelése, saját testsúlyos feladatok, köredzések, intervallum edzések által. A feladatokat kombinálva rendszeres edzéssel látványos eredményeket lehet elérni. A funkcionális rész célja az erő, sebesség, kitartás, koordináció és rugalmasság optimalizálása. A képzés szintjét egyénileg adaptáljuk a résztvevők képességeihez.  

Az edzésre való bekerüléshez a Mászás alapjai órán való részvétel szükséges, hogy az előzetesen elsajátított ismeretek alapján mindenki számára könnyű legyen a csapatba való becsatlakozás.

Az edzés időtartama 1 óra.

- Felnőtt mászóedzésre időpont foglalás:  https://signup.com/client/invitation2/secure/10469910597711240110/false?popup=true#/invitation

Mászás alapjai óra

 

  • Nem jártál még mászóteremben, de kipróbálnád a mászást?
  • Szeretnél már az első mászás során magabiztos tudással távozni
  • Motiválna, ha hozzád hasonlóan kezdő mászókkal ismerkedhetnél meg az órán?
  • Korábban másztál már, de szükségesnek érzed az ismeretek felfrissítését?

Akkor ezt az órát neked találtuk ki!

Természetesen a mászósport űzésében is vannak szabályok, melyek betartása feltételenül fontos a biztonság érdekében. Eszközöket kell használni társbiztosításhoz, mely elsőre sokaknak elriasztó lehet. A magabiztos mászótermi fellépés és tudás érdekében hirdetjük meg kezdőknek szóló mászóóráinkat. Fontos néhány mászástechnikai ismeret elsajátítása is ahhoz, hogy hosszan tudd élvezni a mászást. Gyakori, hogy kizárólag az alkarból, vagy bicepszből kivitelezett a mászás, emiatt hamar elfárad a kéz. Ennek ellensúlyozására ismertetünk meg technikákat a foglalkozás alatt. Szerdánként várunk minden érdeklődőt, szeretnénk az órán minden hasznos információt, tapasztalatot átadni nektek és folyamatos szakemberi jelenlét mellett tudjátok kipróbálni magatokat!

Kezdésként segítséget nyújtunk a helyes méretű cipő kiválasztásában, mad bemutatjuk a termet, megtanítunk a boulder alapjaira, a mászás helyes technikájára és legfőbb szabályaira. Mint minden területen, nálunk is igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. A mászás nem hasonlítható más sporthoz, gyakran olyan izomcsoportokat használtok, amihez nincs hozzászokva a szervezet, hiába sportolsz mást. Ezt meg kell tapasztalni és az első alkalom után már tudni, érezni fogod, hogy akarsz -e jönni legközebb is. :)

Célunk ezzel az óratípussal, hogy egy olyan biztos alap tudást tudjunk átadni számodra, amivel aztán a világ bármely pontján magabiztosan tudsz mászótermeket felkeresni. Persze bízunk abban is, hogy a mászóórát követően ismét találkozunk a teremben és akár mászóedzés során, akár egyéni mászással tudod fejleszteni erőnlétedet, tudásodat.
Minden órán azonos tematika alapján haladunk. 

Az óra időpontja: szerdánként 18:00 -19:00
A foglalkozás időtartama: 1 óra

Ha marad még erő a kezedben óra végére, akkor lehetőséget biztosítunk a foglalkozást követően zárásig az ingyenes teremhasználatra.  Így nyugodtan tudsz még gyakorolni.

A mászás alapjai foglalkozásunkra csak 16 éven felülieket várunk. A mászás alapjai órák nem edzésnek minősülnek, értékes információkat adunk át, melyek segítenek a jövőben a mászás gyakorlásában, továbbfejlesztésében.
Részvételi díj: 2.500,- / fő, ami magában foglalja a cipő bérleti díját is.

Előzetes bejelentkezés szükséges! A foglalkozást érdeklődés esetén már 1 fővel is megtartjuk.

- Mászás alapjai időpontfoglalás: https://signup.com/client/invitation2/secure/3970325880664120116/true#/invitation

Stretching

Ahhoz, hogy testünk kiegyensúlyozott legyen, rugalmasságra van szüksége. A vázizomzat, és az ízületek akkor vannak összhangban egymással, ha hajlékonyságunkat is fejlesztjük. A stretching, azaz a nyújtás és a feszítés együttese, különböző izom, ín, szalag nyújtási technikáinak összefoglaló neve. A falmászásnak is kiváló kiegészítője ez a mozgásforma, ezen kívül mindenki számára rendkívül hasznos beiktatni a mindennapokba. Minimum létszám 4 fő. 

- Stretchingre időpontfoglalás:  https://signup.com/client/invitation2/secure/336998021208716047/true#/invitation

Kezdő sziklamászó tanfolyam

A foglalkozás során az alapvető sziklamászó ismeretek elsajátítása történik, a felszerelések szakszerű használata, alapvető mászástechnikák elsajátítása, gyakran használt csomók megkötése, társbiztosítás, ereszkedés, átszerelés és egyéb fontos tudnivalók. A tréning eltérő helyszíneken, terepen történik, részletek és időpontok az események menüpont alatt találhatók.

 

Az edzésekre/foglalkozásokra kérjük, hogy kényelmes, sportos ruházatot válassz, nem kell vastagon öltözni, de ha kint hűvösebb az idő, a pihenőkre egy vékony hosszú ujjú felsőt célszerű bekészíteni a táskába. 

Nagy számú érdeklődés esetén további időpontokat hirdetünk meg foglalkozásainkra  az online bejelentkező oldalon.
Ha nem éred el online bejelentkező felületünket, nyugodtan jelezz elérhetőségeink bármelyikén és lefoglaljuk neked az időpontot!
- Facebook: Ibex Sport Falmászás csoportba üzenet
- Email-ben: ibex@ibexsport.hu
- Telefonon: +3620/ 221-66-30 (elérhető nyitvatartási időben)
- Személyesen mászótermünkben

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás