2020/05/09 Szombat

Csoportos edzéseink szünetelnek

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

A koronavírus okozta járványügyi helyzetre való tekintettel csoportos edzéseink szünetelnek.
Amint újra lesz lehetőség a biztonságos, közös edzésre, új órarendet állítunk össze és tájékoztatni fogunk benneteket a részletekről!

Egyéni mászásra mindenkit szeretettel várunk új szabályaink betartása mellett! 

2019/06/04 Kedd

Edzések és foglalkozások

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

Mászótermünkben felnőttek és gyermekek számára egyaránt tartunk csoportos és egyéni mászó foglalkozásokat.

Gyermek foglalkozások

Gyerekek számára a függőleges mozgás teljesen természetesnek tűnik. Ösztönösen egyensúlyoznak a falakon, fára másznak, csimpaszkodnak a korláton. Mi az elsődleges reakció: a tiltás, mert hogy veszélyes. De miért kellene tiltani? A vezetés is veszélyes a felnőttek számára, de nem tiltott, hanem tanított. Tehát tanítsa meg gyermekeit a biztonságos mászásra. Hol van erre lehetőség? Nálunk, gyermekfoglalkozásainkon!

Elsődleges cél a készségek és a képességek fejlesztése. Játékos feladatokon keresztül ismertetjük meg a gyermekekkel a falmászás alapjait. 6 éves kortól egészen 12 éves korig indítunk csoportos foglalkozásokat, 13-18 éves kor között pedig Ifi csapatunkba lehet becsatlakozni. A gyermek csoportokat egy-egy állatról neveztük el.
Kezdő csoportokba való becsatlakozásra minden tanév szerinti félévkor van lehetőség, melyet megelőzően az új érdeklődők számára nyílt napot szervezünk. A félév kezdetét követő egy hónapon belül még van lehetőség az edzések megkezdésére, de azt követően már csak a következő félév indulásánál lehetséges a csatlakozás. 
Nem elsődleges célunk versenymászók képzése. A tehetséges gyermekek részére lehetőséget kínálunk rá, de a fő szempont a mászás számos pozitív hatásának érvényesülésének elérése. Koncentráció, állóképesség, koordináció fejlesztés, visszamaradt reflexek legátlása, önbizalom, önbecsülés, együttműködés, félelem legyőzése. Az azonnali sikerélmény megtapasztalása mindezeket pozitívan erősíti. Gyermekedzéseken a boulder mászás elsajátítás az elsődleges és a játékos feladatok is itt zajlanak. 

Gólya csoport: 6-7 éves gyermekek részére. A foglalkozás 45 perces. Legtöbb gyermek ebben a csoportban találkozik először a sportolás szépségével. Fontos, hogy ez pozitív élmény maradjon a gyermeknek, ezért törekszünk a folyamatos pozitív megerősítésre. Jó vagy rossz? Ki dönti ezt el? Életünk során észrevétlenül válnak személyiségünk részévé olyan általános szemléletek, melyek alapján nagyon könnyen ítélkezünk. Mindahányan vagyunk, annyiféle képpen képzelhetünk el például egy szép tájképet. Ha az én fejemben kék a háttérszín, a másik embernek sárga, az enyém miért ne lehetne attól még jó elképzelés? Csak azért, mert nem egyezik a két elgondolás....? :)
Ezen túl betekintést nyernek a gyermekek egy edzés felépítésébe, hogy a következő csoportba való belépéskor már ne legyen idegen például a bemelegítés és a nyújtás fogalma és hasznossága.

Mormota 8-9 év, Pocok 8-9 év csoport: Mormota csoportba azok a gyermekek kerülnek automatikusan, akik a gólya csoportban már megismerkedtek a falmászás alapjaival és életkoruk alapján elérkezik a továbblépés. Pocok 8-9 csoportba a falmászással újonnan megismerni szándékozó gyermekek kerülnek életkoruknak megfelelően. Amennyiben gyors fejlődést tapasztalnak a foglalkozásvezetők, javasolható a nagyobb gyakorlattal rendelkező Mormota csoportba való átcsatlakozás. Ebben a csoportban is jellemzőek a játékos mászófoglalkozások, de a pontos mászótechnika elsajátítása nagyobb hangsúlyt kap.

Mormota 10-12 év, Pocok 10-12 év csoport: Mormota csoportba azok a gyermekek kerülnek automatikusan, akik a Gólya év/vagy a Mormota 8-9 éves csoportban már megismerkedtek a falmászás alapjaival és életkoruk alapján elérkezik a továbblépés. Pocok 10-12 csoportba a falmászással újonnan megismerni szándékozó gyermekek kerülnek életkoruknak megfelelően. Amennyiben gyors fejlődést tapasztalnak a foglalkozásvezetők, javasolható a nagyobb gyakorlattal rendelkező Mormota csoportba való átcsatlakozás.

Hópárduc csoport: gyakorlott mászók csoportja, akik már versenyeken is megmérettetik magukat. Elsődlegesen az edző tesz javaslatot a csoportba való bekerülés lehetőségére.

Ifi csoport: a csoportba 13 évet betöltött, de 18 életévet még be nem töltött fiatalok részére indítjuk. Előzetes mászótapasztalat szükséges a csoportba való becsatlakozáshoz. Ez lehetséges korábbi csoportba való tapasztalatszerzés által, vagy amennyiben már részt vettél Kezdő mászóóránkon, becsatlakozhatsz csoportunkba. Ifi csoportba bejelentkezés szükséges, mert a csoport létszáma limitált és az edzésekre év közben is van lehetőség becsatlakozni.

- Ifi mászóedzésre időpont foglalás: 

 


 

Felnőtt foglalkozások

Felnőtt foglalkozásokat kezdő és már gyakorlott mászók számára is tartunk. Mindkét csoportban nagy hangsúlyban vannak jelen erő-állóképességi gyakorlatok végzése a mászótechnika elsajátítása mellett. A funkcionális edzés célja az erő, sebesség, kitartás, koordináció és rugalmasság optimalizálása. Az edzések része a boulder és a köteles mászás is. A képzés szintjét egyénileg adaptáljuk a résztvevők képességeihez. Kezdő csoportba való bekerüléshez a Kezdő mászóórán való részvétel szükséges, hogy az előzetesen elsajátított ismeretek alapján mindenki számára könnyű legyen a csapatba való becsatlakozás. Kezdő órán való részvételt követően az edző javaslatára lehetséges a haladó csoportba való átcsatlakozás.

Az edzés időtartama 1 óra.

Az edzésre bejelentkezés szükséges! Az edzésidőpontokra történő jelentkezés a SignUp.com felületén keresztül történik.

- Felnőtt mászóedzésre időpont foglalás: 

Ha szeretnél edzéseinken részt venni, de még nincs ismereted a mászásról, foglalj időpontot most Kezdő mászóóránkra!

- Kezdő mászóórára időpont foglalás: 

Kezdő mászórára csak 16 éven felülieket várunk!

Amennyiben nem elérhető online naptárunk, az edzésidőpontokra való bejelentkezéseket minden elérhetőségünkön fogadunk. 
- Facebook: Ibex Sport Falmászás csoportba üzenet
- Email-ben: ibex@ibexsport.hu
- Telefonon: +3620/ 221-66-30
- Személyesen mászótermünkben

Mászóedzéseinket és a jóga foglalkozást maximum 10 fős csoportokban tartjuk, ezért javasolt a mielőbbi időpont foglalást. A mászóedzéseken a minimum létszám 4 fő, jógán 3 fő. Amennyiben az edzés napján 12:00-ig nem éri el a jelentkezés a minimális létszámot, az edzés nem kerül megtartásra. 
Kezdő mászóórára maximális létszám: kedd: 4 fő, csütörtök: 6 fő

Személyi edzés, egyéni gyermek fejlesztő foglalkozás: Telefonos vagy személyes egyeztetést követően megbeszélt időpontban.

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás