2020/05/09 Szombat

Csoportos edzéseink szünetelnek

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

A koronavírus okozta járványügyi helyzetre való tekintettel csoportos edzéseink szünetelnek.
Amint újra lesz lehetőség a biztonságos, közös edzésre, új órarendet állítunk össze és tájékoztatni fogunk benneteket a részletekről!

Egyéni mászásra mindenkit szeretettel várunk új szabályaink betartása mellett! 

2019/09/01 Vasárnap

Gyermek mászóedzés

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

Gyerekek számára a függőleges mozgás teljesen természetesnek tűnik. Ösztönösen egyensúlyoznak a falakon, fára másznak, csimpaszkodnak a korláton. Mi az elsődleges reakció: a tiltás, mert hogy veszélyes. De miért kellene tiltani? A vezetés is veszélyes a felnőttek számára, de nem tiltott, hanem tanított. Tehát tanítsa meg gyermekeit a biztonságos mászásra. Hol van erre lehetőség? Nálunk, gyermekfoglalkozásainkon!

Kezdő csoportokba való becsatlakozásra minden tanév szerinti félévkor van lehetőség, melyet megelőzően az új érdeklődők számára nyílt napot szervezünk. A félév kezdetét követő egy hónapon belül még van lehetőség az edzések megkezdésére, de azt követően már csak a következő félév indulásánál lehetséges a csatlakozás. 

Gólya csoport: 6-7 éves gyermekek részére. A foglalkozás 45 perces. Legtöbb gyermek ebben a csoportban találkozik először a sportolás szépségével. Fontos, hogy ez pozitív élmény maradjon a gyermeknek, ezért törekszünk a folyamatos pozitív megerősítésre. Jó vagy rossz? Ki dönti ezt el? Életünk során észrevétlenül válnak személyiségünk részévé olyan általános szemléletek, melyek alapján nagyon könnyen ítélkezünk. Mindahányan vagyunk, annyiféle képpen képzelhetünk el például egy szép tájképet. Ha az én fejemben kék a háttérszín, a másik embernek sárga, az enyém miért ne lehetne attól még jó elképzelés? Csak azért, mert nem egyezik a két elgondolás....? :)
Ezen túl betekintést nyernek a gyermekek egy edzés felépítésébe, hogy a következő csoportba való belépéskor már ne legyen idegen például a bemelegítés és a nyújtás fogalma és hasznossága.

Mormota 8-9 év, Pocok 8-9 év csoport: Mormota csoportba azok a gyermekek kerülnek automatikusan, akik a gólya csoportban már megismerkedtek a falmászás alapjaival és életkoruk alapján elérkezik a továbblépés. Pocok 8-9 csoportba a falmászással újonnan megismerni szándékozó gyermekek kerülnek életkoruknak megfelelően. Amennyiben gyors fejlődést tapasztalnak a foglalkozásvezetők, javasolható a nagyobb gyakorlattal rendelkező Mormota csoportba való átcsatlakozás. Ebben a csoportban is jellemzőek a játékos mászófoglalkozások, de a pontos mászótechnika elsajátítása nagyobb hangsúlyt kap.

Mormota 10-12 év, Pocok 10-12 év csoport: Mormota csoportba azok a gyermekek kerülnek automatikusan, akik a Gólya év/vagy a Mormota 8-9 éves csoportban már megismerkedtek a falmászás alapjaival és életkoruk alapján elérkezik a továbblépés. Pocok 10-12 csoportba a falmászással újonnan megismerni szándékozó gyermekek kerülnek életkoruknak megfelelően. Amennyiben gyors fejlődést tapasztalnak a foglalkozásvezetők, javasolható a nagyobb gyakorlattal rendelkező Mormota csoportba való átcsatlakozás.

Hópárduc csoport: gyakorlott mászók csoportja, akik már versenyeken is megmérettetik magukat. Elsődlegesen az edző tesz javaslatot a csoportba való bekerülés lehetőségére.

Ifi csoport: a csoportba 13 évet betöltött, de 18 életévet még be nem töltött fiatalok részére indítjuk. Előzetes mászótapasztalat szükséges a csoportba való becsatlakozáshoz. Ez lehetséges korábbi csoportba való tapasztalatszerzés által, vagy amennyiben már részt vettél Kezdő mászóóránkon, becsatlakozhatsz csoportunkba. Ifi csoportba bejelentkezés szükséges, mert a csoport létszáma limitált és az edzésekre év közben is van lehetőség becsatlakozni.

- Ifi mászóedzésre időpont foglalás: 
 

Letöltések

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás