2015/09/02 Szerda

Mászóterem

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

A falmászáskor a test minden izma szinte egyszerre dolgozik, erősít és kiváló lehetőség a fizikai és mentális teljesítőképesség korlátainak megismerésére. A hölgyek számára pedig kifejezetten ideális sportolási forma, hiszen testük arányosan tud formálódni, egyszerre erősödik a comb, vádli, fenék és határozottan vonzó alakra tudnak szert tenni, mindezt jól szórakozva. A falmászás, ezen belül is a köteles felfele mászás világszerte gerincproblémák gyógyítására is alkalmazott módszer.

A falmászás páros sport, így ha teheted, párban gyere. Ha erre nincs lehetőség, vagy bizonytalan vagy, bártan látogass el csoportos edzéseinkre, ahol megtanulhatod a falmászás alapjait és megismerkedhetsz hasonló érdeklődésű mászótársakkal is, akikkel később egyéni mászásnál is együtt tudsz működni.

Gyermekeket is várunk sok szeretettel, már egészen kis kortól ajánlott a sporttal való megismerkedés.

 

Mászótermünket 2014. szeptember 13-án nyitottuk meg. Alapterülete 250 m2, mely két, eredetileg külön álló helyiségből kerül összenyitásra. A területhez tartozik egy hangulatos terasz is, ahol pihentetheted az elfáradt izmaidat. A kisebb belmagasságú térben új öltözők, a recepció és egy nagy közösségi tér kapott helyt. Egy éves szülinapunkra megajándékoztuk magunkat és mászóinkat egy új boulder részleggel, így folyamatos változásban vagyunk, hogy mindig tudjuk új és új kihívást teremteni.

A 7 méteres belmagasságú térben van a mászók szentélye, 10 különböző nehézségű köteles mászóútvonal, mely egyidejűleg 20 fő számára biztosít kényelmes mászási lehetőséget. A 10 útvonalon átlagosan 3 különböző útkerült kialakításra (színekkel megkülönböztetett utak), tehát 30 különböző nehézségű fogássorozat.

Köteles mászóút szomszédságában található a szivacstengeren úszó boulderrészleg. Kényelmes sportolási lehetőséget egy időben kb. 15 fő számára nyújt a teremrész.

Összességében kb. 1500 fogás került felszerelésre, melyet folyamatosan tisztítunk, így az utak is időről időre megújulnak, hiszen tisztításhoz leszerelésre kerülnek az eredeti helyükről. Némi szándékossággal persze nem ugyan oda kerülnek vissza, a mászótársak nagy örömére.

Partnereink

© 2019 Ibex Sport Falmászás