2015/09/08 Kedd

Rólunk

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

Miért pont a mászás?

A mászás iránti vonzódásom már több, mint egy évtizeddel ezelőtt elkezdődött. Akkor a magaslat iránti szenvedélyemet a 10 emeletes panelok tetején 'éltem ki', mint ipari alpinista.
Az évek alatt folyamatosan kerestem a lehetőséget, hogy a mászást, mint sportágat is megismerjem. Amikor lehetőségem volt, falmászó termeket látogattam, de megfelelő társ hiányában ezek a kezdeményezések nem voltak hosszú életűek. Viszont 2010-ben a sors külföld irányába vezetett és itt kezdődött a hegymászás iránti vonzódásom. Az Alpok közelsége remek lehetőséget nyújtott a fejlődésre. Euforikus élmény volt, mikor első ízben megmásztam egy 2800 m-es csúcsot, különösebb felszerelés nélkül, sportcipőben. Egy helyi idős bácsi megkérdezte tőlem útközben, hogy nem viszek -e magammal hótalpat és túrabotot. Akkor még azt sem tudtam, ezek mi fán teremnek. És igazából itt kezdődött minden...
Az évek alatt gyönyörű helyeket ismertem meg, kerestem és keresem az újabb és újabb kihívásokat.

Leírhatatlan érzés a saját magad által állított korlátok átlépése, a természet által nyújtott békében kiszakadni a mindennapi hétköznapokból, tiszta fejjel önmagadat megismerni. Szeretnénk ezt az érzést minél több embernek átadni, ennek belépőkapujaként szolgál falmászó termünk. Tudatosan dolgoztunk párommal azért, hogy megvalósíthassuk közös elképzelésünket és egy saját mászótermet kialakíthassunk. Ennek érdekében 2014 júniusában visszaköltöztünk Magyarországra és Győrben építjük a jövőnket. Győr számunkra egy centrum, hiszen így családjainkhoz is közelebb lehetünk, illetve a magas hegyek is elérhető közelségben maradtak. Céljaink között szerepel egy olyan közösség kialakítása, akikkel komoly célok elérése is teljesíthetővé válik. Emellett nem feledkezhetünk meg a mászásnak fizikai, kognitív, szociális és érzelmi területen történő fejlesztő hatásáról, de pedagógiai eszközként is kiválóan alkalmazható. Ezért várunk minden kedves érdeklődőt, aki ki szeretné próbálni magát és szívesen megismerkedne ezzel a sportággal. Ha nincs bátorságod egyedül nekivágni, vagy nincs megfelelő partnered, akkor pedig várunk csoportos edzéseinkre, gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Partnereink

© 2019 Ibex Sport Falmászás