2015/09/08 Kedd

Szabályzat

Kategória: Cikk     Megosztás a facebookon

Szabályzat
Ibex Sport Falmászó- és Szabadidő Központ

 

1. Általános rendelkezések

1.1 A mászóteremben azok tartózkodhatnak, akik elolvasták szabályzatunkat és aláírásukkal igazolják, hogy az abban foglaltakat megértették és maguk számára kötelező érvényűnek ismerik el, az esetleges kockázatokkal tisztában vannak és érvényes belépő jeggyel rendelkeznek.

1.2 A mászóterem üzemeltetője az Alpibex Kft.- 9027 Győr, Puskás Tivadar u. 8. Adószám: 23183900-2-08.

1.3 Ibex Sport személyzete által adott iránymutatásokat mindig be kell tartani a biztonságos üzemeltetés érdekében.

1.4 A mászóterem teljes területén tilos a dohányzás, az alkohol illetve kábítószer fogyasztás. Személyzet jogosult megtagadni a belépést annak a személynek, akinél fennáll a gyanúja, hogy ittas, kábító- vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt áll.

1.5 Az öltözőben illetve a mászóterem egyéb részein elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A recepción lehetőség van kaució ellenében zárható öltözőszekrény igénylésére. A kaució lehet bármilyen személyes tárgy, mely az öltözőszekrény kulcs kiadásakor a recepción az erre kijelölt helyen kerül megőrzésre és az öltözőszekrény kulcs visszaadásánál kerül visszaszolgáltatásra.

1.6 Mászófelszerelés bérlése esetén üzemeltető jogosult kaució bekérésére. A kaució lehet bármilyen személyes tárgy, mely a recepción az erre kijelölt helyen kerül megőrzésre és a bérelt felszerelés(ek) visszaadásánál kerül visszaszolgáltatásra.

1.7 Mászóterem használata 18 éves kor alatt csak szülő beleegyező aláírásával vagy szülői beleegyező nyilatkozattal lehetséges. Személyzet jogosult megtagadni a belépést annak a személynek, aki nem ennek megfelelően kísérli meg a belépést. Az életkori adatszolgáltatás önkéntes, téves adatszolgáltatás esetén a mászóterem üzemeltetőjét nem terheli felelősség.

1.8 14 éves kort be nem töltött személy a mászóteremben szervezett edzés, csoportos program keretében vagy ezen kívül csak szülői/hozzátartozói felügyelettel tartózkodhat. A szülő/hozzátartozó az aktuális díjszabásnak megfelelően vált kísérő/látogatójegyet vagy mászó belépőjegyet.

1.9 A mászóteremben a biztonságos üzemeltetés érdekében az üzemeltető az alábbi szabályozás vezeti be:

Gyermek-csoportokat csak előzetes időpont egyeztetés alapján tudunk fogadni a mászóterembe. 4 főnél nagyobb gyermekcsoport csak IBEX Sport személyzet koordinálása mellett jogosult a mászóterem használatára. Előzetes egyeztetés során ennek lehetőségeiről és feltételeiről tájékoztatást adunk. Előzetes egyeztetés hiányában a gyermek csoport belépését IBEX Sport személyzete jogosult megtagadni. 
14 éves kor alatti gyermekeknek 4 főig szülői/hozzátartozói felügyelettel használható a mászóterem úgy, hogy két gyermekre egy felnőtt kísérő felügyelete jut.

1.10 Mászóterem emeleti részén található professzionális boulder fal 18 éves kor alatt csak mászóedző jelenlétében vagy falmesteri engedéllyel használható.

1.11 Mászóterem emeleti részén található beltéri gyermek játszótér 11 éves kort be nem töltött személy használhatja, érvényes gyermekjátszó-belépőjegy megváltása mellett, szülő/hozzátartozó jelenlétében. Nem rendeltetésszerű használatból eredő baleset esetén üzemeltetőt nem terheli felelősség, a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkozás esetén szülő/hozzátartozó pénzügyi felelősséggel tartozik.

1.12 Mászóteremben zártkörű rendezvény esetén üzemeltető jogosult a mászóterem részleges vagy teljes lezárására. Belépés előtt erről az üzemeltető munkatársa tájékoztatást ad.

1.13 Ibex Sport személyzete jogosult megtagadni a belépést, amennyiben a terem kapacitása nem teszi lehetővé további vendégek fogadását. Ebben az esetben személyzet javaslatot tesz a legközelebbi szabad időpontra vonatkozóan.

1.14 Nyilatkozom, hogy a mászóteremben akár edzésen, akár egyéni mászáson való részvételemet semmiféle egészségügyi probléma nem gátolja.

1.15 Hozzájárulok, hogy rólam a létesítményben készített fényképet és videófelvételt az Alpibex Kft. marketing céllal felhasználja.

1.16 Kijelentem, hogy amennyiben bármilyen orvosi kezelés vagy orvosi ellenőrzés alatt állok, a mászás megkezdésétől és a mászás által okozott fizikai megterheléstől orvosomat előzetesen tájékoztatom, tanácsát kikérem.

1.17 Kijelentem, hogy az Alpibex Kft. -mint adatkezelő- adatkezelési szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.
 

2. Előkészületek a mászáshoz

2.1 Mászás előtt minden ékszert le kell venni, különös tekintettel a nagy balesetveszélyt jelentő gyűrűkre, karkötőkre, nyakláncra, karórára és bármilyen olyan jellegű tárgyra, mely mászás közben beakadhat. Javasoljuk, hogy amennyiben erre lehetőség van, ezeket a használati tárgyakat még otthon távolítsák el az értékek teljes biztonsága érdekében. Az el nem távolítható ékszereket ragtapasszal le kell ragasztani.

2.2 Hosszú haj esetén célszerű összefogva viselni a beakadás elkerülésének érdekében.

2.3 Mászófalat kizárólag mászócipőben szabad használni. Csak zokniban illetve mezítláb mászni higiéniai okokból szigorúan tilos.

2.4 Lehetőség van mászócipő, magnézia zsák, elölmászó kötél bérlésére. A bérelt felszerelésekben azok nem rendeltetésszerű használata miatt okozott kár bérlőt terheli.

2.5 Bérelt mászócipő higiéniai okokból kizárólag zokniban használható.

2.6 Ételt a mászóteremben az arra kijelölt helyen lehet elfogyasztani. Italból fogyasztani a mászóterem teljes területén van lehetőség, használaton kívül jól zárt palackban tárolandó.

3. Mászás közben

- Ha a mászás közben probléma adódik, kérd IBEX Sport személyzet segítségét, vagy ha azzal nem zavarod a mászótársakat, tőlük is nyugodtan kérj segítséget.

- Boulder mászásnál a használatban lévő falak alatt tartózkodni tilos.

- Mászás közben folyékony magnézia használata ajánlott.

További rendelkezések

4. A jelenlegi magyarországi szabályozás szerint a falmászás extrémsportnak minősül, így a társadalombiztosítás az esetleges balesetek utáni ellátást nem fedezi.

5. A mászóterem jogi szempontból – a megváltott belépőjegynek ellenértékeként – a falat és a szükség esetén a mászó felszerelést (beülő, kötél, karabiner, biztosító eszközöket) adja bérbe a vendégeknek. Az eszközök minősége szigorúan a mi felelősségi körünkbe tartozik, tehát azok állapotát folyamatosan ellenőrizzük, szükség szerint cseréljük. Amennyiben ennek ellenére baleset történne egy elszakadt kötél, kiszakadt fogás, vagy eltört karabiner miatt, ezért teljes felelősséggel tartozunk. Nem tartozunk felelősséggel az idegen felszerelés használata folytán előállt bármely balesetért.

6. Az eszközök nem megfelelő használatából adódó, illetve figyelmetlenségből a kötél rosszul lett rögzítve és kiakadt, vagy a biztosító személy óvatlanul engedi le mászó társát és ebből baleset következik, ezt a felelősséget a mászónak és a biztosítónak egymás között kell rendezni. A biztosító személynek mindenképpen tudatosítania kell, hogy mászó társának az élete az Ő kezében van!

7. A napi nyilvántartásba aláírásommal igazolom, hogy figyelmesen elolvastam a Ibex Sport házirendjét és szabályzatát, és tisztában vagyok a biztonsági előírásokkal.

Tudomásul vettem, hogy sportmászó tevékenységemet saját felelősségre végzem.

Érvényes 2019. március 09-től visszavonásig.

IBEX Sport vezetőség


 

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás