2018/03/03 Szombat

Mászás alapjai

Kategória: Hírek/Újdonságok     Megosztás a facebookon


Nem jártál még mászóteremben, de kipróbálnád a mászást?

Szeretnél már az első mászás során magabiztos tudással távozni?

Motiválna, ha hozzád hasonlóan kezdő mászókkal ismerkedhetnél meg az órán?


Korábban másztál már, de szükségesnek érzed az ismeretek felfrissítését?

Akkor ezt az órát neked találtuk ki!

Természetesen a mászósport űzésében is vannak szabályok, melyek betartása feltételenül fontos a biztonság érdekében. Eszközöket kell használni társbiztosításhoz, mely elsőre sokaknak elriasztó lehet. A magabiztos mászótermi fellépés és tudás érdekében hirdetjük meg kezdőknek szóló mászóóráinkat. Fontos néhány mászástechnikai ismeret elsajátítása is ahhoz, hogy hosszan tudd élvezni a mászást. Gyakori, hogy kizárólag az alkarból, vagy bicepszből kivitelezett a mászás, emiatt hamar elfárad a kéz. Ennek ellensúlyozására ismertetünk meg technikákat a foglalkozás alatt. Kedden és csütörtökön várunk minden érdeklődőt, szeretnénk az órán minden hasznos információt, tapasztalatot átadni nektek és folyamatos szakemberi jelenlét mellett tudjátok kipróbálni magatokat!

Kezdésként segítséget nyújtunk a helyes méretű cipő kiválasztásában, mad bemutatjuk a termet, megtanítunk a boulder alapjaira, a mászás helyes technikájára és legfőbb szabályaira. Mint minden területen, nálunk is igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. A mászás nem hasonlítható más sporthoz, gyakran olyan izomcsoportokat használtok, amihez nincs hozzászokva a szervezet, hiába sportolsz mást. Ezt meg kell tapasztalni és az első alkalom után már tudni, érezni fogod, hogy akarsz -e jönni legközebb is. :)


Célunk ezzel az óratípussal, hogy egy olyan biztos alap tudást tudjunk átadni számodra, amivel aztán a világ bármely pontján magabiztosan tudsz mászótermeket felkeresni. Persze bízunk abban is, hogy a mászóórát követően ismét találkozunk a teremben és akár mászóedzés során, akár egyéni mászással tudod fejleszteni erőnlétedet, tudásodat.
Minden órán azonos tematika alapján haladunk. 

Az óra időpontja: Kedd, csütörtök: 19:00-20:00
A foglalkozás időtartama: 1 óra

 

Ha marad még erő a kezedben óra végére, akkor lehetőséget biztosítunk a foglalkozást követően zárásig az ingyenes teremhasználatra.  Így nyugodtan tudsz még gyakorolni.


A mászás alapjai foglalkozásunkra csak 16 éven felülieket várunk. A mászás alapjai órák nem edzésnek minősülnek, értékes információkat adunk át, melyek segítenek a jövőben a mászás gyakorlásában, továbbfejlesztésében.
Részvételi díj: 2.500,- / fő, ami magában foglalja a cipő bérleti díját is.


Előzetes bejelentkezés szükséges! Az órákat már 1 fővel is megtartjuk érdeklődés esetén! A foglalkozás időpontokat a SignUp online bejelentkező felületén előre meghirdetjük, mely ezen a linken érhető el: https://signup.com/go/UjSFkgp

Nagy számú érdeklődés esetén további időpontokat hirdetünk meg az online bejelentkező oldalon.
Ha nem éred el online bejelentkező felületünket, nyugodtan jelezz elérhetőségeink bármelyikén és lefoglaljuk neked az időpontot!
- Facebook: Ibex Sport Falmászás csoportba üzenet
- Email-ben: ibexsport@gmail.com
- Telefonon: +3620/ 221-66-30
- Személyesen mászótermünkben


Az órára kérjük, hogy kényelmes, sportos ruházatot válassz, nem kell vastagon öltözni, de ha kint hűvösebb az idő, a pihenőkre egy vékony hosszú ujjú felsőt célszerű bekészíteni a táskába. A részvételi díj tartalmazza a mászócipő bérlését.

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás