2019/02/05 Kedd

Paklenica táborok 2019.

Kategória: Esemény     Megosztás a facebookon


Már harmadik éve szervezzük meg a kezdőknek és haladó mászóknak egyaránt szóló mászótábort a csodás Paklenica környékén. Ebben a térségben a hegy és tenger találkozását élhetik meg az ide látogatók, és emiatt kedvelt a hegymászók és a fürdőzők körében is. Hosszú kilométeren nyúló kavicsos strandjai miatt kiváló gyermekes családoknak, míg a Velebit és Paklenica masszív hegyeit rendszeresen látogatják a free- climbing szerelmesei.

2019-ben meghirdetett tábor időpontok: 
2019.08.17-2019.08.20
2019.08.21-2019.08.24

Program: 

1. nap:
Indulás tervezett időpontja Győrből: 6:00.
Tervezett érkezés a Paklenica Nemzeti Parkba: 13:00.
A szállás elfoglalását követően az utazás fáradalmait rögtön ellensúlyozzuk egy aktív délutánnal. Ismerkedés a mászóeszközökkel, technikákkal, csomózással. Kezdő lépések, mászások felső biztosításban. kb. 18:00-ig tart az aktív délután, majd a szállás elfoglalása, szabadprogram. A házhoz tartozó csodás privát strandon fürdés.
19:00-kor közös meleg vacsora

2. nap: 8:00 -reggeli
Reggelit követően indulás a Paklenica Nemzeti Parkba, ahol differenciáltan, mindenkinek a képességeihez mérten törénik a nap felépítése. Társbiztosítás gyakorlása elsajátítás, felsőbiztosításban való mászás, a résztvevők igénye szerint barlanglátogatás, trekking túrázás, via ferrata. A parkban a program 17:00-ig tart, ezt követően visszatérés a szállásra.
19:00-kor közös meleg vacsora, sziklamászó nap értékelése.

3.nap: 8:00 -reggeli
Reggelit követően indulás a nemzeti parkba, ahol az előző nap tanultak kerülnek fejlesztésre, továbbra is társbiztosítás gyakorlása, felsőbiztosításban való mászás, a résztvevők igénye szerint trekking túrázás, via ferrata. A parkban a program időjárástól függően kb. 14:00-ig tart, ezt követően Starigrad településen a bazár közelében megállunk és ott szabadprogram tölthető el. Lehetőség van jet-ski bérlésre, búvár-sétahajózásra, kávézásra, fagyizásra stb... A szabadprogram során igénybe vett szolgáltatások önköltségesek.
19:00-kor közös meleg vacsora, sziklamászó nap értékelése.

4. nap: 8:00 - reggeli
Reggelit köveően a gyönyörű kavicsos strandon van lehetőség még kipihenni a mászás fáradalmait, valamint felkészülni a hazautazásra.
Tervezett indulás haza: 12:00-kor

Kiknek ajánljuk a táborunkat?

Mindenkinek, aki szereti a kalandokat, nem fél valami újat megismerni, kipróbálná magát eddig ismeretlen terepen, vagy csiszolni szeretné mászótudását, esetleg gyakorolni a tanultakat. Teljesen kezdő és haladó mászók jelentkezését is várjuk egyaránt, mindenkivel a tudásának megfelelő szinten kezdjük a foglalkozást. 14 éves kor felett nincs életkorra vonatkozó megkötés, mindenki maga érzi, hogy mi fér bele. 18 éves kor alatti részvevőinktől szükséges szülői beleegyező nyilatkozat.

Mit kell hozni magammal? 

Túrahátizsák, melyet a parkba hozol magaddal, mászófelszerelés, amennyiben rendelkezel vele, könnyű, laza, sportos ruházat, papucs, fürdőruha, napszemüveg, naptej, tusfürdő, magnézium... :)

 

Részvételi díj:

70.000,-/ fő, mely tartalmazza:

- technikai felszerelést (kivéve mászócipő, bérlésére van lehetőség a Falmászóteremben)
- Paklenica Nemzeti Park 3 napra szóló belépő
- programvezető költségét
- napi kétszeri étkezést: 3 reggeli, 3 vacsora

Reggelire várható:
Felvágottak, főtt virsli, zöldségek, friss pékáru, bundáskenyér, rántotta, főtt tojás, palacsinta, joghurt, gyümölcslé, müzli
Vacsorára várható:
Pácolt grillhúsok -csirke, disznó-, zöldségsaláták, sült burgonya, főtt burgonya, rizi-bizi, paprikáskrumpli, palacsinta, gofri

Amit nem tartalmaz a részvételi díj:
- Szállást: Közös apartmanba költözünk be, de a szállás fizetése egyénileg történik. A foglalást a jelentkezések alapján mi bonyolítjuk. Teljesen felszerelt apartmanokban fogunk lakni, fedett terasszal. Az apartmanok 4 ill. 5 fős befogadó képességűek. Az apartman a sziklamászó paradicsomtól 10 perc autóútra helyezkedik el, nagy családi ház, privát stranddal. Apartman megtekinthető ide kattintva. Szállás költsége: kb. 15 euró/fő/nap
- Utazás: telekocsi rendszerben történik. A jelentkezéskor felmérjük az igényeket, ki tudna autóval érkezni, illetve ki szeretne utasként utazni. Ennek a szervezését megoldjuk és a jelentkezések alapján a tábor indulását megelőzően egyeztetjük a résztvevőkkel. Telekocsi esetén a várható utazási költség, pályamatricákkal együtt: ~7.000-10.000,-
- Biztosítás: utasbiztosítás, mely tartalmazza az extrém sportoláshoz kapcsolódó kártérítést is. Napi költsége kb. 800-1000,-. (biztosító társaságonként változó). Biztosítás megléte feltétele a programon való részvételnek.

Jelentkezés a táborba:

Jelentkezni személyesen az Ibex Sport Falmászóteremben, jelentkezési lap kitöltésével lehet, illetve a lap alján csatolt jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, elektronikusan megküldve az ibex@ibexsport.hu címre. A jelentkezést követő 5 munkanapon belül a tábor díjából 20.000,- előleggel kell megerősíteni a részvételi szándékot.  A jelentkezés feldolgozásakor a megadott e-mail címre megküldjük a díjbekérőt, melyen szerepelnek az utaláshoz szükséges adatok. Az előleg befizetése készpénzben vagy bankkárytás fizetéssel az IBEX Falmászóteremben, illetve banki átutalással történhet.
A résztvevő a fizetendő teljes díjat – a befizetett előleg összegével csökkentve – a szervező által kiállított díjbekérő alapján a tábor kezdő napjáig teljesíti.

Jelentkezési határidő:

Augusztusi táborokra: 2019.05.31 

Jelentkezés visszamondására a tábort megelőző 30 napig térítésmentesen van lehetőség. Ezt követően az alábbiak szerint jelentkező bánatdíjat köteles fizetni:
A tábor kezdete előtti :
           29 -20 napon belüli visszamondás esetén: részvételi díj 20%-ka
           19- 10 napon belüli visszamondás esetén: részvételi díj 50%-ka
           10 napon belüli visszamondás esetén: részvételi díj 100%-ka

A tábor indításához minimum 6 fő jelentkezése szükséges.

Táborvezető:

08.17-08.20:

   Baracskai Sándor

08.21-08.24:

    Kovács Albert

További infomációk kérhetőek az alábbi telefonszámon: +3620/430-6670.


A program célja alapfokú sziklamászó készségek elsajátítása.

A tábor létszáma limitált, kérjük mielőbb jelezd részvételi szándékodat.

Letöltések

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás