2018/03/22 Csütörtök

Sziklamászó élménytábor - Paklenica

Kategória: Esemény     Megosztás a facebookon


Számos mászást követően ezen a gyönyörű helyen úgy gondoltuk, hogy eljött az idő közelebb hozni mindenkihez és megmutatni másoknak is Horvátország méltán híres másik arcát, a csodás sziklás vidék nyújtotta lehetőségeket. Immáron ötödik éve szervezzük meg a kezdő és haladó mászóknak egyaránt szóló mászótábort a csodás Paklenica környékén. Ebben a térségben a hegy és tenger találkozását élhetik meg az ide látogatók, és emiatt kedvelt a hegymászók és a fürdőzők körében is. Hosszú kilóméteren nyúló kavicsos strandjai miatt kíváló gyermekes családoknak, míg a Velebit és Paklenica masszív hegyeit rendszeresen látogatják a free- climbing szerelmesei.

Idei nyárra meghirdetett időpont: 2020. 07. 16. - 07. 19. 

        

Program: 

1. nap:
Indulás tervezett időpontja Győrből: 6:00.
Tervezett érkezés a Paklenica Nemzeti Parkba: 13:00.
Az utazás fáradalmait rögtön ellensúlyozzuk egy aktív délutánnal a parkban. Ismerkedés a mászóeszközökkel, technikákkal, csomózással. Kezdő lépések, mászások felső biztosításban. 18:00-ig tart az aktív délután, majd a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: 
Reggelit követően, 9 órakor indulás a nemzeti parkba, ahol társbiztosítás gyakorlása elsajátítás, felsőbiztosításban való mászás, a résztvevők igénye szerint barlanglátogatás, trekking túrázás, via ferrata. A parkban a program 17:00-ig tart, ezt követően visszatérés a szállásra.

3.nap: 
Reggelit követően, 9 órakor indulás a nemzeti parkba, ahol az előző nap tanultak kerülnek fejlesztésre, továbbra is társbiztosítás gyakorlása, felsőbiztosításban való mászás, a résztvevők igénye szerint trekking túrázás, via ferrata. A parkban a program 17:00-ig tart, ezt követően visszatérés a szállásra.
Este sziklamászó nap értékelése, záróbuli.

4. nap: 
Reggelit követően, 9 órakor útra kelünk, hogy felfedezzük a környék természet adta szépségeit a nemzeti parkon kívül is. Lesz trekking túrázás, via ferrata, valamint lehetőség adódik gyönyörködni a csodaszép panorámában a sziklák tetejéről.
A program 12:00-ig tart, ezt követően indulás haza.

Kiknek ajánljuk ezt a programot?

Mindenkinek, aki szereti a kalandokat, nem fél valami újat megismerni, kipróbálná magát eddig ismeretlen terepen, vagy csiszolni szeretné mászótudását, esetleg gyakorolni a tanultakat. Teljesen kezdő és haladó mászók jelentkezését is várjuk egyaránt, mindenkivel a tudásának megfelelő szinten kezdjük a foglalkozást. 14 éves kor felett nincs életkorra vonatkozó megkötés, mindenki maga érzi, hogy mi fér bele. 18 éves kor alatti részvevőinktől szükséges szülői beleegyező nyilatkozat.

Mit kell hozni a táborba? 

Túrahátizsák, melyet a parkba hozol magaddal, mászófelszerelés, amennyiben rendelkezel vele, könnyű, laza, sportos ruházat, papucs, fürdőruha, napszemüveg, naptej, tusfürdő, magnézium... :)

Részvételi díj:

49.900,-/ fő, mely tartalmazza:
- technikai felszerelést (kivéve mászócipő, bérlésére van lehetőség a Falmászóteremben)
- programvezető költsége

Amit nem tartalmaz a részvételi díj:

- Szállás: javasoljuk a Booking.com használatát, megbízható szállásokat lehet találni Starigrad-Paklenica településen. A jelentkezéskor felmérjük az igényeket, ha valaki csak egyedül érkezne, segítünk összehozni a jelentkezőket, hogy a legkedvezőbb áron tudjatok szállást foglalni.
- Utazás: telekocsi rendszerben történik. A jelentkezéskor felmérjük az igényeket, ki tudna autóval érkezni, illetve ki szeretne utasként utazni. Ennek a szervezését megoldjuk és a jelentkezések alapján a tábor indulását megelőzően egyeztetjük a résztvevőkkel. Telekocsi esetén a várható utazási költség, pályamatricákkal együtt: ~7.000-10.000,-
- Biztosítás: utasbiztosítás, mely tartalmazza az extrém sportoláshoz kapcsolódó kártérítést is. Napi költsége kb. 800-1000,-. (biztosító társaságonként változó)

- Nemzeti Parkba 3 napos belépő: ~5.500,-/ fő

Jelentkezés a táborba:

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeARxk8dLCnpFcenLembgdVqAFN-UT_jPn8XPqt_gSdZHHbIg/viewform?usp=sf_link A jelentkezést követő 5 munkanapon belül a tábor díjából 20.000,- előleggel kell megerősíteni a részvételi szándékot. Az előleg befizetése banki átutalással, illetve személyesen a falmászóteremben készpénzzel vagy bankkártyával lehetséges. A jelentkezéskor elkészítjük a tábor részvételhez kapcsolódó szerződést, mely tartalmazza az utaláshoz szükséges adatokat is.  
A résztvevő a fizetendő teljes összeg fennmaradó részét a szerződésben rögzített határidőben, eltérő megállapodás hiányában legkésőbb a túra megkezdése előtt 5 nappal köteles külön felhívás nélkül átutalni vagy a teremben személyesen befizetni.
Jelentkezési határidő:
Júliusi turnusra:  2020.07.05.

Jelentkezés visszamondására 2020.07.05-ig térítésmentesen van lehetőség. Ezt követően a részvételi díj 70%-a bánatdíjként fizetendő. 

A tábor indításához minimum 6 fő jelentkezése szükséges.

Táborvezető:

Kovács Albert
IBEX Falmászóterem vezető, IBEX Fal -és Hegymászó Sportegyesület elnök

További infomációk kérhetőek az alábbi telefonszámon: +3620/221-6630 (nyitvatartási időben)


A program célja alapfokú sziklamászó készségek elsajátítása. A tábor létszáma limitált, kérjük mielőbb jelezze részvételi szándékát.

Partnereink

© 2020 Ibex Sport Falmászás