Az IBEX adatkezelési tájékoztatója

Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a számlázáshoz, a kapcsolattartáshoz, a minőségi kifogások kezeléséhez és az egyéb későbbiekben részletesen kifejtett esetekhez az Ön személyes adatait tároljuk és kezeljük. Azért, hogy Ön átláthassa ezeket az adatkezeléseket összeállítottuk ezt a tájékoztatót, amiben részletesen felsoroljuk mit és miért teszünk. Kérjük ha bármilyen további kérdése merülne fel, vagy élni szeretne az Általános Adatvédelmi Rendeletben (12-23-ig cikkely) foglalt jogaival (megismerés, változtatás, törlés, stb.) forduljon a bizalommal a kijelölt kollégánkhoz!


Az adatok kezelője a Alpibex Kft.
Székhelyünk: 9027 Győr, Puskás Tivadar utca 8.
A céget Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégbírósága jegyezte be, 08-09-021442 számon
Adószámunk: 23183900-2-08



Amikor cégünkkel:
• szerződik, szolgáltatást vagy terméket rendel
• kapcsolatba lép velünk
• edzéseinken vesz részt
• születésnapi rendezvényeinken vesz részt
• gyermeke nyári táborunkba vesz részt
• nyilvános rendezvényünkön vesz részt
• munkaajánlatunkra jelentkezik
• honlapunkat böngészi
előfordul, hogy személyes adatait kezeljük. Az egyes adatkezelésekről ezen tájékoztatóban bővebben olvashat. Az adatkezelés célja, a szolgáltatás nyújtása, a számla kiállítása, a fizetés dokumentálása, számviteli törvényeknek való megfelelés és az Önnel való kapcsolattartás.


Szerződéshez és számlázáshoz kapcsolódó adatok kezelése

A következőkben felsorolt adatokat azért kezeljük, hogy a szerződéseket teljesíteni tudjuk. Ezek az adatok lehetnek az Ön neve, címe, telefonszáma, adószáma, a vásárlás dátuma, időpontja, vásárolt termék vagy szolgáltatás megnevezése mennyisége, vételára, a fizetés módja, adószáma. Az adatokat a számviteli törvény előírásának megfelelő ideig tároljuk.

Adattovábbítás : A számlák feldolgozásához független könyvelőirodát veszünk igénybe, így velük megosztjuk az Ön nevét, címét, adószámát a vásárlás dátumát, időpontját, vásárolt termék vagy szolgáltatás megnevezése, mennyisége, vételára és a fizetési módját, adószámát.

Bankkártyás fizetés esetén a terminált vagy online fizetési felületet biztosító szolgáltatóval megosztjuk a fizető azonosítóját, a tranzakció összegét, dátumát, időpontját.


Kapcsolattartással összefüggő adatkezelés

Ahhoz, hogy kapcsolatba tudjunk Önnel lépni, tájékoztatni tudjuk az esetleges változásokról és személyre szabott szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, kezeljük a nevét, e-mail címét, dátumot, időpontot, és ha Ön keresett meg minket, akkor az üzenetben megadott egyéb személyes adatait. Ön üzleti partnerünk alkalmazottja, kezeljük, az vállalkozás nevét melynek nevében megkeresett, illetve az Ön beosztását is. Ez az adatkezelés a cég jogos érdeke. Az adatokat ebben az esetben, csak az Ön kérésére töröljük (amennyiben ez nem ütközik törvényi előírásba.) Az adatokat megosztjuk a e-mail szolgáltatóval és a bejelentkezéshez használt program üzemeltetőjével.


Adatkezelés edzéseinken

Az edzéseinkre való bejelentkezéskor a külső partnerünk által üzemeltetett bejelentkezési felületen a nevét, címét, életkorát (kiskorú esetén a szülő beleegyezését) a látogatása időpontját tároljuk. Ezeket az adatokat azért kezeljük, hogy a köztünk létrejövő szerződést elő tudjuk készíteni. A bejelentkezés után az adatokat 3 évig tároljuk. Az adatokat megosztjuk a program üzemeltetőjével is.

Edzéseinken fényképeket és videófelvételeket készítünk, amihez a bejelentkezés alkalmával hozzájárulását kérjük. Az edzéseken jól láthatóan készítjük felvételeinken, így Önnek mindig lehetősége van a eldönteni, hogy szeretne-e rajtuk szerepelni. Ezeket a fényképeket megosztjuk a Facebook oldalunkon, esetenként a honlapunkon (tehát a tárhely szolgáltatónkkal is.) A felvételeket ha Ön nem kéri a törlésüket, szanálás nélkül megőrizzük.


Adatkezelés születésnapi rendezvény megrendelése esetén

Honlapunkon vagy személyesen lehetősége van születésnapi rendezvényeket rendelni. Ebben az esetben tároljuk az Ön nevét, telefonszámát, e-mail címét a születésnapos nevét, korát, a rendezvény dátumát, idejét, eltérő számlázási nevet, címet és az üzenetben megadott személyes adatait. Az adatok kezelése a szerződések előkészítéséhez és teljesítéséhez szükségesek. Azokat 3 évig megőrizzük honlapon történő rendelés esetén a tárhelyszolgáltatónkkal is megosztjuk.

A résztvevőkről, vendégeikről a rendezvényen csoportképet készítünk, ez az adatkezelés a szerződés teljesítés céljából történik. A fényképeket harmadik félnek nem továbbítjuk, azokat 3 évig megőrizzük.


Adatkezelés nyári táborok esetén

Nyári táborainkban való részvétel esetén tároljuk a résztvevő nevét, címét, TAJ számát, egészségügyi állapotára vonatkozó nyilatkozatokat, étel és egyéb allergiára vonatkozó adatokat, a tábor időpontját, a hozzátartozó nevét, címét, telefonszámát. Ez az adatkezelés a szerzdődés teljesítése érdekében szükséges, illetve az egészségügyi adatok esetében, törvényi előírás. Az adatokat 3 évig tároljuk. Ha a táborainkat alvállalkozók segítik az adatokat velük is megosztjuk.

A táborok ideje alatt fényképeket és videófelvételeket készítünk, amihez a tábor előtt hozzájárulását kérjük. A fényképeket a Facebook oldalunkon megosztjuk illetve honlapunkon is nyilvánosságra hozzuk. A fényképeket ha azok törlését nem kéri, selejtezés nélkül megőrizzük.


Nyilvános események adatkezelése

Tájékoztatjuk, hogy a nyilvánosság szélesebb körben való tájékoztatása céljából, nyilvános eseményeinken, mint például a versenyek felvételek és fényképek készülhetnek. Ilyenkor önt a fényképek készítésére felhívjuk figyelmét. Ezen adatok kezelése a cég jogos érdeke. A felvételeket ha ellenkező kérés nem érkezik, az adatkezelő selejtezés nélkül megőrzi. A honlap szolgáltatójával és a Facebook Ireland Ltd.-vel osztjuk meg. A nyilvánossá tett fényképek eltávolítását kérheti tőlünk, ebben az esetben kérjük forduljon a GDPR jogok kapcsán kijelölt munkatársunkhoz.
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben ön versenyinken vagy egyéb nyilvános eseményeinken készített fényképeit nekünk megküldi, a fényképeket a cég a honlapján, illetve Facebook oldalán megosztjuk. Ebben az esetben az adatok kezelése az ön hozzájárulásával történik, és annak visszavonásáig tart. A honlap és az e-mail szolgáltatójával és a Facebook Ireland Ltd.-vel osztjuk meg.


Adatkezelés toborzás esetén

A munkaadó, mint adatkezelő a kiválasztási folyamat során, használja a nekünk megküldött adatokat. Tesszük ezt azért, hogy Adatkezelőnél betöltendő állásra történő jelentkezését dokumentálni tudjuk, és Ön a kiválasztási eljárásban részt tudjon venni. Ez az Adatkezelő munkaerő felvételéhez fűződő jogos érdeke.
A következő adatokat kezeljük: az Ön nevét állandó lakcímét, tartózkodási helyét, telefonszámát, e mail címét, születési helyét és idejét, illetve egyéb személyes adatok, amiket velünk a jelentkezése során megosztott. Tároljuk az Önről készült fényképet, a kísérőlevelet, önéletrajzot, pályázatot és iskolai és egyéb végzettségeket igazoló dokumentumok másolatát. Az adatokat harmadik félnek nem adjuk ki.
A kiválasztást követően az adatokat tovább nem használjuk, de tároljuk, hátrányos megkülönböztetés elleni bizonyítékként 3 évig. Ez a tárolás a munkaadó jogos érdeke. Az adatokat harmadik félnek nem adjuk ki.


Tájékoztató a honlap látogatóinak

A honlaplátogatás során, a látogatók IP címét és böngésző ujjlenyomatát a szerver naplókban rögzítjük, kiberbiztonsági célokból. A kiberbiztonsági célok megvalósítása a cég jogos érdeke. Ezeket a naplókat 1 hónap után töröljük.
Amennyiben a honlapunkon keresztül -a kapcsolati űrlap kitöltésével- veszi fel velünk a kapcsolatot, a nevén, e-mail címén kívül kezeljük az üzenetben megadott egyéb személyes adatokat. Ezeket az adatokat az ügymenet lezártáig kezeljük, az adatok a weboldal szolgáltatójának szerverein is keresztül haladnak.
A honlaplátogatása során a honlapon elhelyezett Google Analytics az Ön számítógépén úgynevezett sütiket (cookies) helyez el, ez az alkalmazás a honlaplátogatási szokásait tartalmazza, ez a cég jogos érdeke, az adatokat a Google LLC. is megkapja. Az adatok törlésig tárolódnak számítógépén. Ha nem szeretné az analitikai süti elhelyezését, akkor a böngésző beállításokkal ezt tilthatja vagy a google által biztosított böngésző bővítménnyel ezt korlátozhatja:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Az olyan közösségi hálózatok mint például a Facebook, az általuk biztosított funkciók, mint a lájkolási, megosztási lehetőségek további sütiket (cookies) helyeznek el, ezek a honlaplátogatási szokásait tartalmazzák, ehhez hozzájárulását kérjük. Az adatokat a közösségi média szolgáltatók is megkapják. Az adatok törlésig tárolódnak számítógépén. Ha Ön ezen közösségi platformokba be van jelentkezve, a közösségi médium által biztosított beépülő szolgáltatások automatikusan aktivizálódnak. Amennyiben Ön nem szeretné ezeket a közösségi média sütiket és a hozzá tartózó egyéb funkciókat, a sütik elhelyezését tilthatja böngészőjében, illetve kijelentkezhet közösségi média fiókjából.


Tájékoztató Facebook oldal üzemeltetésével kapcsolatban

Tájékoztatjuk Facebook oldalunk (https://www.facebook.com/ibexsf/) követőit, hogy a Facebook által biztosított oldalelemzéseknél közös adatkezelés valósul meg a Facebook Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland) -el.
Amikor az Önök interakcióba lépnek az oldalunkkal és a hozzá kapcsolódó tartalmakkal, elindul egy "esemény" létrehozása az Oldalelemzések funkció számára, amely magában foglal személyes adatokat.
Az adatkezelés során a következő adatokat kezeljük: Műveletek. Ide tartoznak például az alábbi műveletek (az oldalnál végrehajtható műveletek az oldal „Oldalelemzések” területén találhatók): Oldal, bejegyzés, videó, történet vagy más, az oldalhoz társított tartalom megtekintése
Történettel kapcsolatos műveletek
Oldal követése vagy a követés leállítása
Oldal vagy bejegyzés kedvelése vagy a kedvelés visszavonása
Oldal ajánlása egy bejegyzésben vagy egy hozzászólásban
Hozzászólás oldalbejegyzéshez, oldalbejegyzés megosztása vagy reakció oldalbejegyzésre (ideértve a reakció jellegét is)
Oldalbejegyzés elrejtése vagy kéretlen tartalomként való jelentése
Rámutatás egy oldal hivatkozására, nevére vagy profilképére az oldaltartalom előnézetének megjelenítéséhez
Oldalon feltüntetett webhelyre, telefonszámra, útvonaltervezés gombra vagy más gombra való kattintás
Az oldal eseményének megjelenítése a képernyőn, válasz egy eseményre, a reakció jellegét is ideértve, hivatkozásra kattintás az eseményre szóló jegyek megvásárlásához
Messenger kommunikáció indítása az oldallal
Termékek megtekintése vagy rájuk kattintás az oldal boltjában
Adatok a műveletről, a műveletet végrehajtó személyről, valamint az általa használt böngészőről/alkalmazásról, ideértve az alábbiakat:
Művelet dátuma és időpontja
Ország/város (az IP-cím alapján megbecsülve vagy bejelentkezett felhasználóknál a felhasználói profilból importálva)
Nyelvkód (a böngésző http-fejlécéből és/vagy a nyelvi beállítások alapján)
Korcsoport/nem szerinti csoport (bejelentkezett felhasználóknál a felhasználói profilból)
Korábban felkeresett webhely (a böngésző http-fejlécéből)
Számítógépről vagy mobileszközről hajtották végre a műveletet (a böngésző felhasználói ügynöke vagy az alkalmazás attribútumai alapján)
FB-felhasználó azonosítója (csak a bejelentkezett felhasználóknál)
A fenti adatok kezelése a Facebook Ireland Limited -nek adott hozzájárulás alapján történik. Az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük. Az oldalelemzéssel kapcsolatos adatokat cégünk harmadik féllel nem osztja meg.


Sütik kezelése


Tovább a sütikezelésre

GDPR jogok


Ön bármikor kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen. Továbbá kérheti az érintett információk hordozható formában való közlését. További információért olvassa el a GDPR 13-19. cikkelyeit.
Amennyiben adatkezeléssel kapcsolatos kérdése, kérése van, lépjen velünk kapcsolatba!
Ezekben az esetekben panaszával kérjük megbízott munkatársunkhoz forduljon:
Megbízott neve: Kovács Albert
Telefonszáma: +36 20 221 66 30
E-mail címe: ibexsport@gmail.com

Ha az adatkezeléssel kapcsolatban panaszt szeretne benyújtani az alábbi helyen teheti meg:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
naih.hu