2014

Alapítás éve

Alapítás

Az IBEX Sport Falmászás 2014. szeptember 13-án nyitotta meg kapuit Győrben, eredetileg 250 m2-es területen, ahol recepció, öltözők, közösségi tér és maga a mászófelület kaptak helyet. Az alapítást megelőzően Győr városában nem létezett olyan hely, ahol a fő tevékenység a mászás lett volna. Ezért kihívásként jelentkezett, hogy megismertessük az emberekkel ezt a mozgásformát és népszerűsítsük a falmászást. Szeretnénk, ha a mászás mindenki számára elérhető sport lenne.

2015

4,5 m magas boulderfal és edzőterem

Első bővítés

Az első bővítésre 2015-ben került sor, egy új boulder fal építésével összesen immár kb. 1500 fogás várta a látogatókat.

2016

IBEX Fal- és Hegymászó Egyesület

Megalakult az IBEX Fal- és Hegymászó Egyesület

Az IBEX Fal- és Hegymászó Egyesület 2016-ban alakult abból a célból, hogy a fal- és hegymászást népszerűsítse. Az egyesület szervezésében elindult a Hópárduc Expedíció is. A hópárduc címet azok a hegymászók kaphatják meg, akik a volt Szovjetunió mind az öt hétezres csúcsát megmásszák. Ezt a címet a magyar hegymászók közül eddig egyedül Erőss Zsoltnak sikerült elnyernie 1994-ben.

2017

Nyitás a gyerekek felé

Gyerektáborok

2017 nyarától gyermektáborokkal várjuk fiatalabb mászóinkat, a felnőttekkel pedig horvátországi mászótáboraink során ismertetjük meg a sziklamászás fortélyait.

2018

Új edzőtér és újabb boulder fal

Újra bővült a terem

Egy új boulderfal és egy galéria került kialakításra, ahol egy kezdők számára felszerelt boulderfal és egy edzőzóna is kiépült. A terem sikerét a bővülés szükségessége mutatja: a helyi sportolni vágyók nagy érdeklődése miatt szűkössé vált az eddig rendelkezésre álló terület.

2018

Falmászás gyerekeknek

Sportválasztó nap és gyerekedzések

2018-tól sportválasztó nyílt nappal várjuk a szülőket és a gyermekeket, bevezettük az iskolai félévekhez igazodó edzésperiódusokat is, illetve kialakítottuk a különböző szintű gyermekedzések koncepcióját.

2019

Két szinten 750 nm

Nagyok lettünk!

Termünk 2019 márciusában a Dunántúl legnagyobb mászótermévé nőtte ki magát, immár 750 m2-en nyílik alkalom a boulder mászás technikáinak elsajátítására. Tovább növeltük az edzőterek méretét is, valamint sportfoglalkozásaink során nyújtással bővítettük, elősegítve az izmok sportolás utáni regenerációját. A kicsik számára pedig külön játszósarok nyújt szórakozási lehetőséget.

2020

Nemzetközi versenyhelyszín

Európai színvonalú mászóterem

2020 tavaszán tovább bővítettük mászó falainkat, a legmodernebb olimpiai fogásokkal. Így lehetőség nyílt színvonalas országos versenyek megrendezésére is. Ezenkívül mászóink a mai trendeknek megfelelően tudnak felkészülni a megmérettetésekre.

Mászóterem

0 nm

Mászófelület összesen

0 nm

Gyerek mászófal

0 nm

  • slide
  • slide
  • slide